Belgische Flexaanbieder Fosbury & Sons opent vestiging van 7000 m² in Amsterdam

Fosbury & Sons richt zich na de opening van een vestiging in de Antwerpse Watt-toren en drie Brusselse vestigingen nu ook op de Nederlandse markt. De Belgische aanbieder van flexibele kantoorruimte huurt in de Houthavens 7000 m² van APF/Angelo Gordon.

Fosbury & Sons Houthavens vestigt zich in het eerste kwartaal van 2020 in een oud pakhuis dat volledig wordt gerenoveerd door het Spaanse architectenbureau Cruz y Ortiz (onder meer bekend van het Rijksmuseum en stadion van Atlético Madrid) en bouwbedrijf Dura Vermeer. De interieurarchitect is Going East.

Het voormalige Y-point gebouw van 7000 m² vvo, gelegen aan de Van Diemenstraat 206-380, is een gemeentelijk monumentaal pand daterend uit 1917 met 20 plaatsen in de naastgelegen parkeergarage. Het zal door APF volledig duurzaam gerenoveerd worden.

De herontwikkeling van Y-point zal een opwaardering zijn van een belangrijke entreeroute van de Houthavens naar de binnenstad. De kenmerkende huidige gedateerde erkers zullen vervangen worden voor hoogwaardige glazen uitbouwen. Na de voltooiing van de renovatie neemt Fosbury & Sons het gehele pand in gebruik.

De JV van APF International en Angelo Gordon sloten met Fosbury & Sons voor het kantoorpand van circa 7000 m² vvo een huurovereenkomst voor 15 jaar.

CBRE en Cushman & Wakefield adviseerde de eigenaar. Osborne Clark adviseerde verhuurder juridisch bij aankoop en verhuur. De huurder werd geadviseerd door Shamrock vastgoed.