Bausch+Lomb en JAS Forwarding landen in nieuwbouw Aalsmeer

Met de oplevering van Green Square Logistics II / III in Aalsmeer heeft Necron Group de nieuwe toekomstbestendige hoofdkantoren voor Bausch+Lomb en JAS Forwarding gerealiseerd. 

Twaalf maanden na het slaan van de eerste paal heeft projecteigenaar en ontwikkelaar Necron Group de sleutels van de nieuwe EMEA-hoofdkantoren van contactlenzenfabrikant Bausch + Lomb en logistiek dienstverlener JAS Worldwide – Netherlands aan de huurders overgedragen. Het door Necron Group, tijdens de Provada 2023, van Dutch City Development (DCD) gekochte project is door diezelfde DCD als risicodragende ontwikkelaar turnkey opgeleverd tijdens een feestelijke bijeenkomst met de huurders.

40.000 m2 bvo

Het logistieke bedrijfsgebouw, dat het duurzaamheidscertificaat BREEAM ‘Excellent’ krijgt, omvat circa 40.000 m2 BVO bestaande uit 5.000 m2 kantoorruimte, een warehouse van circa 26.500 m² en een mezzanine van ruim 7.000 m2. Daarnaast zijn er 272 parkeerplaatsen, 28 laadpalen en 40 loading docks gerealiseerd. Aan de Stegge Twello heeft het bedrijfspand en de aanleg van de buitenruimte gerealiseerd insamenwerking met de Gemeente Aalsmeer en Green Park Aalsmeer Gebiedsontwikkeling. De directievoering was in handen van advies- en projectmanagementbureau Drees en Sommer Netherlands.

17 hectare

Green Square Logistics II/III maakt onderdeel uit van het grotere GSBC in Green Park Aalsmeer. Het is al geruime tijd de ambitie om GSBC te ontwikkelen tot hoogwaardig centrumgebied. Gebiedsontwikkelaar Necron Group werkt nauw samen met Green Park Aalsmeer Gebiedsontwikkeling (GPAG) om het gebied van maar liefst 17 hectare uit te laten groeien tot dé nieuwe plek om te werken, ondernemen, leren, overnachten en recreëren.

Komst Hilton hotel

Naast de ontwikkeling en realisatie van de diverse bedrijfspanden zal binnenkort begonnen worden met de bouw van onder meer een dual-branded Hilton hotel welke 284 kamers zal krijgen met daarnaast faciliteiten als een bar - restaurant, meeting rooms en een fitnessruimte.