Ballast Nedam neemt Willems Bouwbedrijf over

Het in Venlo gevestigde Willems Bouwbedrijf wordt als zelfstandig bedrijf toegevoegd aan het portfolio van Ballast Nedam en komt onder de naam Willems Bouwbedrijf onder Laudy Groep te hangen.

Daarvan maken ook  Laudy Bouw & Ontwikkeling en Laudy Vastgoedontwikkeling al deel uit.

Binnen deze overname is het uitgangspunt dat Willems Bouwbedrijf ook in de toekomst als zelfstandige werkmaatschappij in Venlo onder haar eigen naam met haar eigen cultuur en bestaande directie zal blijven opereren in haar huidige werkgebied.

Willems Bouwbedrijf is een familiebedrijf, met vijftig medewerkers en ruim 120 jaar aan ervaring in de utiliteitsbouw. ‘Het bedrijf is al vijf generaties in de familie, waardoor het moeilijk is om een geschikte partner te vinden aan wie je je bedrijf toevertrouwt als er in de familie geen opvolging is’, aldus Joep Willems, Directeur Willems Bouwbedrijf.

Ook voor Ballast Nedam is de overname een mooie oplossing om verder te kunnen groeien in de regio. Raymond Veugelers, Managing Director Laudy Groep: ‘De overname door Laudy Groep is een keuze die past binnen de groeistrategie van ons bedrijf. We zijn op zoek naar verdere diversificatie. Willems Bouwbedrijf voldoet aan dit profiel omdat het, naast het uitvoeren van reguliere bouwprojecten, specialist is in de markt van utiliteitsbouw voor MKB bedrijven en distributiecentra. Daarnaast beschikt Willems Bouwbedrijf sinds kort over haar eigen zorgconcept Domi Curae, een zeer succesvol concept waarin kennis van de zorg op een architectonisch slimme wijze wordt vertaald in een unieke bouwoplossing voor de zorgsector.’

Willems Bouwbedrijf is voornamelijk actief in Limburg, Oost Brabant en Gelderland.