BBV huurt 6600 m² logistieke ruimte op Fokker Logistics Park

Business Partners Bunsee & De Vré Logistics Support (BBV), een logistiek dienstverlener gespecialiseerd in het logistieke proces van luchtcargo en wegtransport, heeft een langdurige huurovereenkomst afgesloten met Delin Capital Asset Management voor circa 6600 m² logistieke ruimte op het bedrijventerrein Fokker Logistics Park.

Het logistieke object is gelegen aan de Fokkerweg 300 in Amsterdam (Oude Meer) op het bedrijventerrein Fokker Logistics Park, het vroegere fabrieksterrein van vliegtuigfabrikant Fokker, ten oosten van de luchthaven van Schiphol en op heel korte afstand van het vrachtcentrum van de vlieghaven. De locatie is goed bereikbaar vanaf de snelwegen A4 en A9 en is ook met het openbaar vervoer gemakkelijk te bereiken.

BBV gaat de volledige achterzijde van het Logistics Center 7-8 leasen en breidt de totale logistieke oppervlakte die het van Delin op het Fokker Logistics Park huurt uit tot 18.875 m², verdeeld over 17.235 m² warehouse inclusief mezzanine en 1640 m² kantoorruimte. Het 37.750 m² grote logistieke pand is met deze overeenkomst ook volledig verhuurd.

Fokker Logistics Center 7-8 bestaat uit twee back to back-constructies, opgedeeld in meerdere units. Het gebouw is het eerste logistieke complex ter wereld dat werd ontwikkeld in overeenstemming met de Cradle to Cradle-filosofie. Het gebouw beschikt onder meer over een hoog rendement intelligent LED-verlichtingssysteem, een zonnepanelen dak, laadstations voor elektrische wagens, lokale buffering van het regenwater en een drievoudig gescheiden rioolsysteem.

BBV werd bij de totstandkoming van het huurcontract begeleid door Vlieg Advies Groep. Delin werd geadviseerd door Industrial Real Estate Partners en Cushman & Wakefield.