Aviva koopt d’Bruynvis Amsterdam

Aviva Investors heeft Keizersgracht 105 in Amsterdam gekocht, ook bekend als grachtenpand ‘d’Bruynvis’. 

Aviva Investors, heeft Keizersgracht 105 verworven namens een van haar klanten.

Het pand, dat meer dan 2300 m² functionele kantoorruimte biedt, doet momenteel dienst als het wereldwijde hoofdkantoor van een internationaal mode bedrijf en is gelegen in het beschermde Unesco werelderfgoed van de grachtengordel van Amsterdam in het negen-straatjes gebied.

De karakteristieke buitenkant van het grachtenpand d’Bruynvis heeft een statige entree en klassieke raamindeling waarbij het gebouw een van de mooiste voorbeelden is van de Amsterdamse grachtenpandarchitectuur. Samen met de imposante voorgevel, het hoogwaardige interieur en de grote privétuin aan de achterzijde maken Keizersgracht 105 een ruime en uitnodigende werkplek.

Grégoire Bailly-Salins, Directeur Transacties Europa, Aviva Investors, reageert:
“We zijn verheugd dat we een eersteklas kantoorgebouw hebben verworven in het hart van de Amsterdamse grachtengordel en deze zeldzame kans hebben veiliggesteld in een zeer gewild deel van de stad. Deze acquisitie buiten de markt om zet onze strategie voort waarbij we ons richten op de belangrijkste vastgoedmarkten in Europa, met een focus op kernlocaties met een sterke marktdynamiek. Keizersgracht 105 past in dat opzicht uitstekend bij onze investeringsstrategie en we geloven dat het zowel prestaties op de lange termijn als veerkracht voor onze klanten biedt”

Aviva Investors werd geadviseerd door NL Real Estate – Knight Frank, DLA Piper en Royal Haskoning. De verkoper werd geadviseerd door Loyens & Loeff en Van Zijll Langhout Vastgoed.