AstraZeneca verkoopt haar kantoor in Zoetermeer

AstraZeneca heeft haar kantoorgebouw aan de Louis Pasteurlaan 5 te Zoetermeer verkocht aan Seaway Heavy Lifting en verhuist naar WTC The Hague.

Het gebouw omvat ca. 10.000 m² kantoorruimte en 190 parkeerplaatsen. AstraZeneca verlaat hiermee Zoetermeer en verhuist naar het WTC The Hague, waar zij een langjarige huurovereenkomst is aangegaan ten behoeve van 2287 m².

AstraZeneca heeft het kantoorgebouw in Zoetermeer van 1995 tot heden in eigen gebruik gehad. De visie en strategie van AstraZeneca heeft geleid tot de keuze voor een nieuwe huisvesting en het huidige gebouw te verkopen. Seaway Heavy Lifting heeft het gebouw gekocht om zelf in gebruik te nemen en blijft daarmee gevestigd in Zoetermeer.

Na de verkoop van het gebouw is AstraZeneca op zoek gegaan naar een nieuwe locatie met een hoog voorzieningenniveau in een inspirerende omgeving. Dit heeft geresulteerd in het aanhuren van 2.287 m² kantoorruimte op de 17e en 18e verdieping van het WTC The Hague.

WTC The Hague is eigendom van het Bouwinvest Office Fund en heeft onlangs het BREEAM-NL-In-Use Excellent behaald.

JLL heeft AstraZeneca begeleid bij de verkooptransactie en de aanhuur van de nieuwe kantoorruimte. Nadorp makelaars heeft in collegiale samenwerking met Cushman & Wakefield en CBRE de verhuurtransactie namens Bouwinvest Office Fund tot stand gebracht. Bij de aankoop werd Seaway Heavy Lifting geadviseerd door Parc Makelaars.