Arket opent eerste Nederlandse winkel op Koningsplein

Arket, een nieuwe modeketen van H&M, open zijn eerste winkel in Nederland in het voorjaar van 2018 op Koningsplein 20 in Amsterdam. 

De Zweedse modeketen huurt een winkel van drie verdiepingen, in totaal ruim 1000 m² groot. Op de begane grond komt een restaurant. Koningsplein 20 is een belegging van het ASR Dutch Prime Retail Fund.

Het monumentale complex tussen de Singel en de Herengracht biedt in totaal 5000 m² winkelruimte en bevindt zich naast de bekende Bloemenmarkt. Het wordt  herontwikkeld door Top Vastgoed in opdracht van ASR Vastgoed Vermogensbeheer, de manager van het winkelfonds. Het telt 6 verdiepingen en beschikt ook over een souterrain. De winkelruimte is verspreid over vier lagen en op de eerste tot en met vijfde verdieping zijn na de verbouwing ook appartementen te vinden.

Oude locatie Scheltema
Als winkellocatie is het met name bekend als de oude locatie van Scheltema. Boven de winkels zijn nu kantoren gevestigd.
Top ontwikkelde plannen waarbij de monumentale status wordt gerespecteerd, terwijl het complex een duidelijker winkeluitstraling krijgt. De kantoren op de etages worden getransformeerd tot winkelruimte. daardoor ontstaan er winkelunits van 2 á 3000 m² met hoge puien. Boven de winkels komen huurappartementen. De architect van het renovatieplan is Rappange.

Arket werd eerder dit jaar gelanceerd en is evenals de modemerken Cos en Monki een dochter van H&M. Arket zal in dit najaar winkels openen in Londen, Brussel, Kopenhagen en München. Bovendien heeft de retailer online winkels in 18 Europese landen. Arket biedt mannen-, vrouwen- en kinderkleding.

"We zijn erg blij dat we onze eerst winkel in Nederland kunnen openen op zo'n goede locatie aan het Koningsplein in Amsterdam', aldus managing director Lars Axelsson van Arket. 'Hoewel de winkel pas volgend jaar in het voorjaar opengaat, zijn we met onze online store al present in Nederland en 17 andere landen.

IVN uit Den Haag heeft Arket geadviseerd.
CBRE heeft ASR geadviseerd.
Top Vastgoed is verantwoordelijk voor de renovatie.

Gerelateerde artikelen: