Amsterdam krijgt hotel dat draait op windenergie

Conscious Hotel Westerpark aan de Haarlemmerweg 10 in Amsterdam wordt het het eerste elektrische hotel dat volledig draait op Nederlandse windenergie.

Het pand wordt samen met MeijerBergman Erfgoed Ontwikkeling gerenoveerd. De voormalige gasfabriek maakt nu plaats voor een 100% elektrisch hotel, dat tevens over een warmte–koude-opslag beschikt. Op de gevel van het monumentale pand prijken nog steeds de oude functies van het gebouw: de werkplaats en kantoren, uit de tijd dat de Westergasfabriek nog een industrieterrein was.

Het wordt het vierde hotel van de duurzame hotelketen Conscious Hotels. Op het culturele evenemententerrein van de Westergasfabriek zijn tal van horecagelegenheden  en creatieve bedrijven te vinden, maar een hotel ontbrak nog. De komst van Conscious Hotel Westerpark in het tweede kwartaal van 2018 brengt hier verandering in. Bij de ontwikkeling van het 89 kamers tellende hotel wordt bij elke stap rekening gehouden met duurzaamheid: van de renovatie en het interieur bestaand uit eco-materialen tot een 100% biologisch menu.

De eigenaren van de Westergasfabriek Ton Meijer en Maya Meijer-Bergmans zetten zich al vele jaren in voor het verduurzamen van het culturele erfgoed van de Westergasfabriek. ‘Het terrein heeft een enorme ontwikkeling ondergaan, van vervuild industrieterrein naar een duurzaam, cultureel park. Het duurzame Conscious Hotels is voor ons een belangrijke stap bij het verder verduurzamen van het terrein’, aldus Meijer-Bergmans.      

In hetzelfde pand wordt ook een bar–restaurant geopend waar de hele dag biologische happen en dranken worden geserveerd, en waar ’s avonds een gevarieerde programmering zal plaatsvinden.

Fotografie: Pam Kat