Amsterdam The Style Outlets boekt omzetstijging van 17%

In de eerste helft van 2024 zag outletcentum Amsterdam The Style Outlets, dat wordt beheert door de Spaanse multinational Neinver, de omzet met 17% stijgen. De gemiddelde uitgaven per klant namen ook toe, met 10%.

Naast de gemiddelde uitgaven per klant nam ook de verkoopdichtheid toe. De resultaten overtreffen de recordcijfers uit 2023, waarmee duidelijk is dat de opwaartse trend van de afgelopen jaren wordt doorgezet.

Nieuwe merken

Amsterdam The Syle Outlets heeft het aanbod van retailers in haar centrum in H1 2024 verder uitgebreid, waarmee haar positie als groeipartner voor merken die hun uitbreidingsplannen willen realiseren, is verstevigd. Nieuwe huurders waren in de eerste zes maanden van dit jaar merken als Schiesser, Van Dalen, Vila en Chasin. Jack & Jones breidde de al aanwezige winkel verder uit.

Op groepsniveau steeg de omzet van de Neinver outletcentra en retail- en vrijetijdsparken met gemiddeld 8% in H1 2024. De 21 door de vennootschap beheerde centra in Duitsland, Spanje, Frankrijk, Italië, Nederland en Polen behaalden gezamenlijk meer dan € 763 mln omzet en verwelkomden meer dan 33 miljoen bezoekers in de eerste helft van het jaar. De bezettingsgraad bedraagt 97% aan het einde van H1 2024 en overtreft daarmee de prognoses.