Amrath Hotels verkoopt nieuwbouwappartementen

Stichting Spoorwegpensioenfonds en Stichting Pensioenfonds Openbaar Vervoer kopen 330 vrijesector huurwoningen in het project ‘Galaxy Tower’ gelegen aan het Jaarbeursplein in Utrecht.

Amrâth Hôtels & Restaurants en SPF Beheer namens Stichting Spoorwegpensioenfonds en Stichting Pensioenfonds Openbaar Vervoer hebben een overeenkomst gesloten voor de koop van 330 vrijesector huurwoningen in het project ‘Galaxy Tower’ gelegen aan het Jaarbeursplein in Utrecht.

Tangram Architekten ontwerpt het gebouw dat 90 meter hoog is en in totaal, inclusief parkeren, circa 55.000 m² omvat. Amrâth realiseert een iconisch gebouw met een luxe viersterrenhotel van 250 kamers en welnessvoorzieningen en daarboven 21 verdiepingen met appartementen.

Namens Amrâth is VKZ betrokken als gedelegeerd ontwikkelaar.

De Galaxy Tower, een combinatie van luxe viersterrenhotel met vrije-sector huurappartementen wordt gerealiseerd aan het Jaarbeursplein, tegenover het Centraal Station van Utrecht en het Beatrixtheater. De bewoners kunnen gebruik maken van de faciliteiten van het Amrâth Jaarbeurshotel, zoals een restaurant, zwembad, fitness en wellness.

Naar verwachting start de bouw 2018 en is de oplevering voorzien in 2020.

Capital Value trad op als transactieadviseur voor Amrâth en Boekel trad op als juridisch adviseur. Spoorwegpensioenfonds werd bij de aankoop geadviseerd door SENS Real Estate, Cushman & Wakefield en Loyens & Loeff.