Acteeum ontwikkelt woningen in voormalig Missiehuis in Driehuis

Het Rijksvastgoedbedrijf verkoopt het voormalige Missiehuis in Driehuis (gemeente Velsen) voor ruim € 6 mln aan Acteeum Partnership Operations uit Santpoort-Zuid.

Deze ontwikkelaar is van plan het complex te herontwikkelen tot woningen met appartementen in het monumentale hoofdgebouw en nieuwbouw op het terrein.

Acteeum Partnership Operations is een dochteronderneming van Acteeum, een ontwikelaar en asset manager die actief is in Nederland en Centraal Europa. Zowel retail als woningprojecten horen tot de portefeuille. Het in 2006 opgerichte Acteeum heeft vestigingen in Santpoort en Warschau en Arne Bongenaar en Henrik Stig Moeller zijn managing director. In Polen werkt de onderneming samen met Van der Vorm Vastgoed uit Rotterdam. De topholding is bljkens de gegevens van de Kamer van Koophandel ingeschreven in Jersey (Verenigd Koninkrijk).

Het complex in Driehuis is lange tijd in gebruik geweest als school, internaat en missiehuis. Daarna zat het ministerie van Defensie erin, tot 2012. Sindsdien is het complex aan de Driehuizerkerkweg 123 in bewaring gegeven om kraak, vandalisme en brandstichting te voorkomen.

Sociaal medische dienst
Het Missiehuis werd gebouwd in 1924 en staat op een terrein van bijna 2 hectare. Het bestond uit een school, internaat en missiehuis. In 1973 nam de sociaal medische dienst van de Marine het gebouw in gebruik tot september 2010. De verschillende gebouwen hebben een totaal bruto vloeroppervlakte van 8264 m².
Het complex ligt aan de zuidwestrand van de kern Driehuis binnen de gemeente Velsen, ten zuidoosten van IJmuiden. Op het terrein en de directe omgeving is veel groen.

Gemeentelijk monument
Het object betreft meerdere gebouwen en twee bunkers. Het hoofdgebouw met aangebouwde kapel vormen een gemeentelijk monument. Ten noorden van het hoofdgebouw staan achtereenvolgens een legeringsgebouw uit 2000 en een gebouw met werkplaats, garages en kantoren uit 1990. Ten zuiden van het hoofdgebouw staat een personeelsbunker en ten noorden een kleine verbindingsbunker.

De verkoop heeft plaats gevonden bij openbare inschrijving met voorselectie. De toegelaten partijen zijn door het Rijksvastgoedbedrijf uitgenodigd om een bod uit te brengen.

 

Laatste nieuws

Evenementen