Aanbestedingsspecialist Tsong Ho Chen versterkt TeekensKarstens

Aanbestedingsspecialist Tsong Ho Chen wordt werkzaam bij TeekensKarstens notarissen (TK).

Met deze samenwerking voorziet TK in de behoefte om inkooptechnische en commerciële aspecten van een aanbesteding te vertalen naar de praktijk van het complexe aanbestedingsrecht.

Chen: “In veel organisaties is behoefte aan gespecialiseerde informatie en concreet advies over de vaak ingewikkelde praktijk van het aanbestedingsrecht. Denk aan vraagstukken als: Hoe moeten de aanbestedingsstukken opgesteld worden? Hoe moet de kwaliteit van een inschrijving beoordeeld worden? En hoe ga je om met gunningscriteria? De meeste problemen op het gebied van aanbestedingsrecht vragen om een praktische oplossing. Daar ligt mijn grootste kracht."

Na zijn studie wiskunde aan de Universiteit van Leiden is Chen ruim 20 jaar werkzaam geweest als wiskundedocent. In 1998 maakte hij de overstap naar de ict-sector, waar hij na enkele jaren als consultant bij LogicaCMG gewerkt te hebben in 2003 in een nieuwe functie als legal advisor werd benoemd.
Chen: "In die functie ben ik betrokken geweest bij veel inschrijvingen op overheidsopdrachten. Sindsdien richt ik me vrijwel geheel op het aanbestedingsrecht. Eerst bij het advieskantoor Aiber Juridisch Advies en vervolgens bij advocatenkantoor BarentsKrans in Den Haag. In 2012 startte ik mijn eigen advieskantoor Chen Aanbestedingsadvies."