ASRE leidt op voor data-tijdperk

De opleiding Real Estate Valuation van de Amsterdam School of Real Estate (ASRE) stoomt vastgoedprofessionals klaar voor het data-tijdperk. 

Gepubliceerd in PropertyNL Magazine nr. 12, 20 december 2019

Het programma bestaat voor een belangrijk deel uit big data- en business analytics, dat vanaf 2021 wordt ondergebracht in een zelfstandige opleiding Real Estate Analytics. Vastgoedprofessionals die op korte termijn data-analyse bij het waarderen van vastgoed willen toepassen, kunnen nu al instromen in Real Estate Valuation. Zij hoeven dan niet te wachten op de start van de opleiding Real Estate Analytics die start in februari 2021. Belangrijk in de opleiding is de toepassing van big data en business analytics, een integratie van geavanceerde methodologie en vastgoeddata. Hiermee wordt het mogelijk taxatierapporten vanuit een kwantitatieve en kwalitatieve analyse te beoordelen, of een (des)investeringsadvies te geven.

Basis van de opleiding is het theoretisch en institutioneel kader zoals geformuleerd in IVS, IFRS, IAS en door organisaties als NRVT en RICS. De opleiding Real Estate Valuation biedt direct toegang tot het zogeheten meester-gezeltraject voor de RT-titel van het NRVT.

De (deel)opleiding Real Estate Valuation maakt deel uit van de door NVAO en RICS geaccrediteerde Master of Science in Real Estate (MSRE). Na het afronden van Real Estate Valuation kunnen studenten doorstromen naar het overige deel van dit masterprogramma.