APF koopt kantoorgebouw Le Mirage

APF International heeft met een van haar buitenlandse investeringspartners kantoorgebouw Le Mirage aan de Vliegend Hertlaan 15 – 97 te Utrecht gekocht van Highbrook Investors, een Amerikaanse private equity vastgoedinvesteerder.

APF International kocht het kantoorgebouw ten behoeve van een ‘core plus’ fonds. Le Mirage ligt bij het Europaplein aan de Vliegend Hertlaan 15 – 97 in Utrecht om de hoek van de Europalaan en de Beneluxbaan. Het duurzame kantoor bestaat uit circa 18.500 m² kantoorruimte en 325 parkeerplaatsen in de parkeergarage. APF International heeft dit gebouw geselecteerd omdat de gerealiseerde huur per vierkante meter relatief laag is. Vanwege de sterke demografische ontwikkelingen in Utrecht en de sterke kantorenmarkt past deze aankoop goed binnen het core plus profiel.

Highbrook Investors kocht het kantoor vorig jaar aan van Rockspring, die het op zijn beurt in 2015 had overgenomen van een vehikel uit het failissement van ontwikkelaar Eurocommerce.

APF International is in deze transactie commercieel geadviseerd door Van Gool Elburg Vastgoedspecialisten, juridisch bijgestaan door DLA Piper en technisch door CVO.
Highbrook Investors werd bij deze transactie juridisch bijgestaan door Loyens & Loeff.