AM levert laatste huizen op van Park Hooglede in Vlaardingen

AM is begonnen met de oplevering van de tiende en laatste fase van Park Hooglede met 27 woningen in Vlaardingen. 

De oplevering van de gehele gebiedsontwikkeling wordt verwacht in het eerste kwartaal van 2022. In totaal zijn er dan 245 toekomstbestendige woningen gerealiseerd. 

Het woningaanbod in de laatste fase bestaat uit drie-onder-een-kapwoningen, twee-onder-een-kapwoningen in verschillende typen en twee vrijstaande villa’s. De prijzen waren vanaf € 569.000 tot en met € 809.000 v.o.n. Wonen in Park Hooglede is gewild; de woningen waren na de start verkoop binnen twee maanden allemaal verkocht. De betreffende woningtypen zijn al eerder gebouwd in de wijk en worden inmiddels met veel plezier bewoond.

Park Hooglede ligt op het terrein van het voormalige Holy (Vlietland) Ziekenhuis, direct aan de Vlaardingse Vaart. Met in het westen de Broekpolder en in de directe omgeving het centrum van Vlaardingen, biedt Park Hooglede zowel de rust van de natuur als de levendigheid van de stad. Het plan omvat naast woningen ook een medisch centrum met onder meer een huisartsenpraktijk, apotheek en ruimte voor fysiotherapie. De variatie aan woningtypen is groot: vrijstaande villa’s, twee-onder-een-kapwoningen, eengezinswoningen en appartementen. De woningen worden in een klassieke architectuurstijl gerealiseerd, met onder meer klassieke kappen en mooie bakstenen erkers. Het ontwerp is afkomstig van Van Egmond totaal architectuur.

De woningen zijn voorzien van een warmte-koudeopslag (WKO-installatie), zonnepanelen en vloerverwarming en -koeling. Dit betekent gasvrij stoken en koken en heeft als voordeel een schoon, veilig, aangenaam en constant binnenklimaat.