AEW's Europe City Retail Fund betreedt de Nederlandse markt

AEW heeft namens het Europe City Retail Fund het winkelpand aan de Lijnbaan 54 in Rotterdam gekocht. Dit is de eerste acquisitie van het fonds in Nederland. Het kadaster meldt een koopsom van € 17,1 mln.

Het hoekpand bestaat uit 1975 m² winkelruimte verdeeld over drie verdiepingen met twee grote gevels en wordt verhuurd aan de modewinkel Pull en Bear. Het pand ligt op het belangrijkste voetgangersgebied van de Lijnbaan, waar een mix van massamarkt en premium merken zoals Calvin Klein, Tommy Hilfiger, Levi's en Mango te vinden is.

Rotterdam is de op een na grootste stad van Nederland met een huidige bevolking van 625.000 inwoners, waarvan wordt verwacht dat deze verder zal groeien. De Lijnbaan ligt op loopafstand van het centraal station en is een van de twee autovrije winkelstraten in het stadscentrum en grenst aan het belangrijkste uitgaansplein van Rotterdam, het Schouwburgplein.

Frédérique Weber, country manager voor Nederland bij AEW: ‘Dit is een uitstekende gelegenheid om een topbedrijf in de winkel te verwerven op een sterke locatie, die een duurzaam inkomen genereert dat wordt ondersteund door een sterk convenant. De overname is sterk afgestemd op de strategie van het fonds en toont ons vermogen om onze lokale expertise te gebruiken om aantrekkelijke investeringsmogelijkheden te vinden.’

Christina Ofschonka, fondsmanager voor Europe City Retail bij AEW, voegd hieraan toe: ‘Na onlangs de eerste acquisitie van het fonds in het VK te hebben afgerond, ben ik blij dat dit op de voet gevolgd is door de toetreding van het fonds tot de Nederlandse markt. Deze overname voegt nog een hoogwaardige asset toe aan de portefeuille van het fonds, omdat we kapitaal blijven inzetten in een sterke pijplijn van geselecteerde kansen in Europa's grootste grootstedelijke gebieden.’

Europe City Retail Fund richt zich op het verwerven van hoogwaardige, winkelactiva op toplocaties in de Europa. De nieuwste acquisitie brengt de portefeuille van het fonds op 22 locaties in tien steden, waaronder Kopenhagen, Dublin, Glasgow, Madrid, Milaan en Parijs, met een totale waarde van meer dan € 630 mln.

AEW werd geadviseerd door Brickstone en Loyens & Loeff, en de verkoper door City Real Estate en BNP Paribas.