Verwelius realiseert dure hotelappartementen op Amsterdamse Dam

Verwelius Bouw gaat zijn voormalige kantoor op de Dam transformeren naar 14 luxe appartementen die een vijf sterren residentie service krijgen van Krasnapolsky. 

 Verwelius transformeert het kantoor van 5500 m² op Dam 3 naast de Bijenkorf dat het in eigendom heeft, zelf. Kees Dam tekent voor het ontwerp. Christie’s International Real Estate doet de marketing van de appartementen. De 14 appartementen en penthouses variëren van 118 tot 1230 m² (inclusief terras van 185 m2 en rooftop zwembad). Als prijsindicatie noemt Christie’s € 1,1 tot 25 mln. 

'Geheel nieuw in Nederland is de vijf sterren residentie service die door Krasnapolsky wordt aangeboden', aldus Leslie de Ruiter van Christie’s International Real Estate dat de verkoop verzorgt. 'Denk aan valet parking, concierge, catering, privé butler, wasserij en beveiliging.' Dit in combinatie met de locatie moet gefortuneerde kopers verleiden voor Dam3.

In Londen, Monaco, Parijs en Dubai zijn luxe appartementencomplexen gecombineerd met een vijf sterren hotel al heel populair. Zo zijn daar bijvoorbeeld in Londen de Bulgari Residences, in Miami de Armani Residences en in Beijing de Four Seasons Private Apartments. Deze gebouwen zijn juist door de extra hotelservices ongekend populair gebleken. 

De Amsterdamse woningmarkt is booming, zeker ook in het topsegment. In 2015 werden in de stad 315 woningen boven het miljoen verkocht en ook dat is ongekend, een veelvoud zelfs van de verkoopaantallen vóór de crisis.

Volgens Christie's is de vraag is enorm: voor project Pontsteiger met 62 appartementen waren meer dan 1600 inschrijvingen, maar bijvoorbeeld ook voor project de Twaalf van Ruysdaels – sinds vorige week uitverkocht – waren 800 inschrijvingen voor 12 appartementen. Het top-appartement in Pontsteiger ging uiteindelijk weg voor € 16 mln.