Stivad benoemt 7 nieuwe bestuurders

De raad van toezicht van de Stichting Vastgoeddata (Stivad) heeft zeven nieuwe bestuurders benoemd.

Stivad heeft als missie om transparantie en professionalisering op de vastgoedmarkten te bevorderen. De benoemingen komen mede voort uit de sterke groei die Stivad de laatste maanden doormaakt door de deelname van woningcorporaties in de stichting.

De nieuwe bestuurders voor de raad van toezicht zijn:
• Taco van Hoek – Economisch Instituut voor de Bouw (EIB)
• René Vierkant – Syntrus Achmea Real Estate & Finance
• Jan Vis – voorzitter Platform Taxateurs en Accountants (PTA), Erasmus Universiteit

De nieuwe bestuursleden zijn:
• Robbert van Dijk, voorzitter – managing director residential ASR Vastgoed Vermogensbeheer (foto) 
• Frank Vellinga - director office and industrial investments Syntrus Achmea Real Estate & Finance
• Roger Felix – directeur/partner MVGM Taxaties
• Jeroen Boogaard - head of banking valuations Cushman & Wakefield

Frans van Hoeken (voorzitter raad van toezicht): “Ik verwelkom de nieuwe bestuurders in deze periode van sterke groei van Stivad. De nieuwe leden zijn gericht gevraagd op basis van hun expertises en ik ben er dan ook van overtuigd dat zij Stivad verder zullen versterken.”

Robbert van Dijk (nieuwe bestuursvoorzitter): “We willen Stivad als onafhankelijk informatieplatform voor vastgoed verder uitbouwen. Het bieden van hoogwaardige data aan de Stivad-deelnemers is een mooie uitdaging in dit digitale tijdperk. Veel dank gaat uit naar mijn voorganger René Vierkant voor zijn voorzitterschap tijdens de opbouwfase van Stivad”.

Stivad heeft als missie om transparantie en professionalisering op de vastgoedmarkten te bevorderen. Dit gebeurt onder andere door het uitwisselen van data op het gebied van vastgoedbeleggingstransacties en passantenindices. De transactiedata worden onder andere gedeeld met de taxateurs ten behoeve van de onderbouwing van vastgoedwaarderingen. Passantenindices worden gebruikt door winkelbeleggers voor de prestatie-analyse van hun winkelbeleggingen.

Stivad heeft momenteel 45 deelnemers waaronder institutionele en particuliere beleggers, corporaties en de grootste taxatiebureau’s. Vanaf begin 2011 zijn er 1517 beleggingstransacties gemeld met een transactievolume van ruim € 13,7 mrd. De taxatiebureau’s taxeren circa 85% van het Nederlandse zakelijk onroerend goed. De deelnemende vastgoedeigenaren hebben circa € 125 mrd aan Nederlands vastgoed in de portefeuilles.