Plan VolkerWessels voor distributiecentrum wordt concreet

De plannen van Volker Wessels voor de bouw van een groot logisitek centrum bij Breda worden concreet. Dit is door een woordvoerder van het concern bevestigd. Het logisitiek centrum wordt gerealiseerd op bedrijventerrein De Bavelse Berg. Dat ligt ten oosten van de A27 tussen het dorp Bavel en het hoogwaardige bedrijventerrein Hoogeind.

Volgens de woordvoerder is de onderneming in gesprek met een aantal kandidaten voor de huur van het logistiek centrum.

De Bavelse Berg maakt deel uit van Breepark, van oorsprong een vrijetijdslocatie waar de afgelopen tijd bedrijven als Kinepolis, McDonald's, Decathlon en wereldrestaurant Vandaag vestigingen hebben geopend of zullen openen. Ook realiseert VolkerWessels hier het De Bree Evenementencomplex. Sinds 2005 is exploitant en mede-ontwikkelaar MaVer Holding bezig met de ontwikkeling van Breepark en sinds 2010 is Van Agtmaal – een dochteronderneming van VolkerWessels – aangesloten.

De hele Breepark-locatie is 44 hectare groot en omvat naast de evenementenlocatie en het bedrijventerrein ook een natuurpark van circa 7 hectare. De invulling van het bedrijventerrein moet de voorlopige afronding worden. Volgens VolkerWessels zal het te realiseren logistiek centrum in 2017 worden opgeleverd. Het wordt 13 meter hoog, krijgt 58 laadstations en wordt in twee fasen gebouwd. Er komt een gebouw van 18.900 m2 en 25 laaddokken en een gebouw van 22.800 m2 met 33 dokken. Verder is rekening gehouden met kantoorruimte en voldoende parkeerplaatsen voor toekomstig personeel.

De plannen voor het centrum passen in het bestemmingsplan, aldus Volker Wessels. De gemeente zal nog toestemming moeten geven maar dat gebeurt als er getekende overeenkomsten met gebruikers zijn.