OVG strikt TBI-ondernemingen als huurders voor MM25

Na grondige revitalisering door OVG Real Estate wordt MM25 in Rotterdam het nieuwe hoofdkantoor van de TBI-ondernemingen Croonwolter&dros, Mobilis en Servicis.

De partijen hebben een huurcontract getekend voor circa 8400 m² kantoorruimte. De oplevering van het kantoorgebouw van Croonwolter&dros, Mobilis en Servicis vindt in de herfst van 2017 plaats.

Het 14.400 m² grote gebouw is gelegen aan de Marten Meesweg 25 in Rotterdam Alexander, een zichtlocatie aan de A20. Het is het voormalige hoofdkantoor van Eneco, dat verhuist is naar de naastgelegen nieuwbouw. Dat pand is eveneens ontwikkeld door OVG. 

De herontwikkeling van MM25 is mogelijk gemaakt door de innovatieve Green Loan Facility verstrekt door ABN Amro. Architectenbureau Dam en Partners is verantwoordelijk voor het ontwerp en de realisatie van het project is in handen van TBI-ondernemingen J.P. van Eesteren en Croonwolter&dros. Door de herontwikkeling wordt het gebouw een duurzaam en hightech kantoor dat een gezonde werkomgeving voor de gebruikers biedt.

Na de renovatie behaalt MM25 energielabel A en geeft daarmee invulling aan de doelstelling van het Klimaatverdrag. Verder zal sprake zijn van een zogenaamd ‘smart building’ door toepassing van diverse slimme technologieën, gebaseerd op de prijswinnende ontwikkeling The Edge. Het kantoorgebouw zal tech-ready zijn, wat betekent dat er door middel van lokalisatiesensoren en intelligente data-infrastructuur informatie zal worden verzameld van de gebruikers van het gebouw, waarmee de apparaten in het gebouw worden aangestuurd en daardoor minder energie verbruiken. Ook zal de techniek ervoor zorgen dat efficiënter met de ruimtes in het kantoorgebouw kan worden omgegaan. Bovendien zorgen onder andere LED-verlichting, een nieuwe energiezuinige klimaatinstallatie en warmte werend glas voor een grote reductie van het energieverbruik.

In het vernieuwde MM25 wordt volgens OVG een modern, comfortabel en inspirerend werkklimaat gecreëerd. De werkomgeving heeft een open en transparant karakter en een flexibele inrichting, waardoor het gebouw geïntegreerd is met de werkwijze en wensen van de organisaties.

De verhuur van de overige 6000 m² is in handen van vastgoedadviseurs CBRE en DTZ/Cushman & Wakefield.