Cofinimmo koopt zorgcomplex Sionsberg in Dokkum

Dinsdag 9 april kocht Cofinimmo zorgcomplex Sionsberg in Dokkum (Friesland) voor ongeveer € 8 mln.

De Sionsberg ligt op zo’n 30 km van Leeuwarden en is al ruim 60 jaar een zorgcentrum. Het complex omvat twee delen: het hoofdgebouw Sionskliniek, gebouwd in 1980, oorspronkelijk een volledig ziekenhuis, en gebouw Hoed, gebouwd in 2008.

Het geheel werd in 2015 omgevormd van een ziekenhuis naar een ‘medical office building’ met een bovengrondse oppervlakte van 15.000 m². Het centrum is volledig in gebruik en biedt een waaier aan professionele zorgverlening en diensten: huisartsen, apotheek, fysiotherapie, polikliniek, dieet, revalidatiezorg, enz.

De omvorming van 2015 verlengt de levenscyclus van de site. Bovendien wordt het gebouw duurzaam verwarmd en gekoeld met lage exploitatielasten via een warmte–koude-opslag (WKO). De technische installaties en de isolatie van de daken van het gebouw uit 1980 worden de komende twee jaar gerenoveerd om het energielabel van D naar A te brengen. Het gebouw Hoed heeft al energielabel A en kan flexibel gebruikt worden, wat positief is voor de levenscyclus van het gebouw op lange termijn.

Het complex grenst aan een woonwijk en een scholengemeenschap en goed bereikbaar.