Aedifica betreedt Nederlandse zorgvastgoedmarkt

Aedifica heeft haar eerste investering gedaan in Nederlands zorgvastgoed, middels de aankoop van een portefeuille hoogwaardige zorgresidenties met een totale investeringsomvang van € 30 mln.

Aedifica heeft haar eerste investering gedaan in Nederlands zorgvastgoed, middels de aankoop van een portefeuille hoogwaardige zorgresidenties met een totale investeringsomvang van € 30 mln.

De portefeuille bestaat uit vier kleinschalige particuliere woonzorglocaties in het hogere segment van de markt, gericht op de huisvesting van senioren met een hoge zorgbehoefte. Domus Magnus blijft voor de lange termijn aan de locaties verbonden als zorgexploitant.

Aedifica is sinds 2006 genoteerd aan de Euronext Brussel en gespecialiseerd in huisvesting voor senioren. De snelle groei van Aedifica is gerealiseerd door op te treden als langetermijnbelegger en strategisch partner voor zorgverleners. Met de jarenlange kennis en ervaring in de Belgische markt heeft Aedifca haar portefeuille de afgelopen jaren uitgebreid in Duitsland en ziet Nederland als een natuurlijke vervolgstap.

Stefaan Gielens, CEO Aedifica: “Investeren in Nederlands zorgvastgoed is een logische stap voor Aedifica in de ontplooiing van haar investeringsstrategie in Europa. Deze strategie is toegespitst op de noden die voortvloeien uit de vergrijzingsgolf, en dus bij uitstek op de huisvesting voor senioren.
Nederland biedt op dit vlak belangrijke investeringsopportuniteiten. De groei en consolidatie van de private zorgoperatoren is er net begonnen en, zoals in andere Europese landen, zal de rol en het belang van gespecialiseerde zorgvastgoedinvesteerders zowel in de particuliere als in de reguliere zorgsector er ongetwijfeld nog toenemen. Aedifica start vandaag dan ook een langetermijnverhaal in Nederland, zoals eerder in België en Duitsland.”

Aedifica’s toetreding tot de Nederlandse markt en verdere opbouw van de portefeuille wordt begeleid door ABN AMRO Real Estate Advisory. Het netwerk en de marktkennis van ABN AMRO bood Aedifica een weg naar de Nederlandse zorgvastgoedmarkt.
Andy Kloppenburg, Director ABN AMRO Real Estate Advisory: “De ingrijpende veranderingen in de zorg hebben een grote impact op de vraag naar huisvesting. Dit raakt niet alleen vastgoedbeleggers, maar ook woningcorporaties, zorggroepen en private zorgpartijen. Op basis van ons strategisch dialoog met de diverse stakeholders verwachten we in de komende periode te kunnen blijven ondersteunen bij de realisatie van nieuwe samenwerkingsverbanden.”