TOO eerste huurder WTC Utrecht

The Office Operators (TOO) en het CBRE Dutch Office Fund hebben het eerste langjarige huurcontract voor WTC Utrecht getekend.

The Office Operators (TOO) en het CBRE Dutch Office Fund hebben het eerste langjarige huurcontract voor WTC Utrecht getekend.

TOO zal tevens de exploitatie van de hoogwaardige multi-tenant kantoorgebouw WTC Utrecht verzorgen. Het nieuw te bouwen kantoor gaat zowel vaste als flexibele kantoorwerkplekken bieden en zal fungeren als netwerklocatie voor bedrijven, instellingen, ondernemers en publiek. Vanaf 1 januari 2018 huurt The Office Operators in totaal een metrage van 2622 m².

TOO gaat in WTC Utrecht een business center van 1750 m² en een conference center van 900 m² exploiteren. Daarnaast gaat TOO onderdelen van het totale pakket aan diensten dat bij het WTC concept hoort, verzorgen.

The Office Operators is een aanbieder van full service kantooroplossingen met vestigingen in Nederland en België.

Joanne Roozenburg, asset manager CBRE Global Investors: 'Met deze overeenkomst verwelkomen we niet alleen onze eerste huurder in het WTC Utrecht, maar zijn we tevens verzekerd van een hoge serviceniveau zoals men dat van een World Trade Center mag verwachten.'

WTC Utrecht, gelegen naast Utrecht Centraal, opent in het eerste kwartaal van 2018 haar deuren. Binnen enkele weken wordt gestart met het demonteren van het huidige gebouw Leeuwesteijn en in april 2016 staat de start van de bouw gepland.

De totale oppervlakte van het nieuwe gebouw wordt circa 32.000 m² waarvan momenteel nog 29.400 m² voor verhuur beschikbaar is. Met diverse geïnteresseerde gebruikers worden al concrete gesprekken gevoerd over de huisvestingsmogelijkheden in het complex. Het parkeren voor het WTC wordt opgelost in de ondergrondse Jaarbeurspleingarage.

De verhuurder werd bij deze transactie geadviseerd door CBRE en JLL.