50ste GPR Certificaat winkels Syntrus Achmea

Tijdens de 15e editie van vastgoedbeurs Provada heeft Syntrus Achmea Real Estate & Finance zijn 50ste GPR-certificaat voor zijn winkels en winkelcentra in ontvangst genomen.

Met de GPR Gebouw-certificaten toont Syntrus Achmea officieel aan hoe duurzaam zijn winkels en winkelcentra zijn. Syntrus Achmea zet GPR veelvuldig in voor zijn winkels. Daarnaast stimuleert Syntrus Achmea zijn winkeliers om duurzame keuzes bij bijvoorbeeld inbouw en installaties te maken. Door de GPR-methodiek te gebruiken laat Syntrus Achmea zien dat duurzaamheid meer is dan energiebesparing. Een duurzaam gebouw is gezonder en comfortabeler voor gebruikers en is aanpasbaar aan veranderende wensen en daarmee ook financieel voordeliger. Vastgoedorganisaties met GPR Gebouw Certificaten van hun gebouwen krijgen de volledige punten in Gresb: de internationale benchmark die vastgoedfondsen beoordeelt op hun duurzaamheid. Syntrus Achmea toetst aan te kopen objecten op duurzaamheid met GPR Gebouw.

Web-based applicatie GPR Gebouw wordt door een belangrijk deel van de vastgoedbeleggers, woningcorporaties, gemeenten en hun ketenpartners gebruikt. GPR wordt ontwikkeld door stichting W/E Adviseurs Duurzaam Bouwen. Syntrus Achmea, Altera en enkele andere marktpartijen hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van een winkelversie van GPR. Ze waren vanuit de woningen erg enthousiast over het hulpmiddel GPR en wilden dat graag breder inzetten voor de gebouwen in de portefeuille en hebben W/E gevraagd om een winkelversie.