Delta Lloyd en Heddes transformeren kantoren Amsterdam

Delta Lloyd Vastgoed en Heddes Bouw & Ontwikkeling hebben een Design & Build contract gesloten voor de transformatie van vier kantoorgebouwen aan de Joan Muyskenweg in Amsterdam.

De kantoorgebouwen worden getransformeerd naar 191 huurappartementen voor de vrije sector. De werkzaamheden starten in het eerste kwartaal van 2017, verwacht wordt dat de eerste appartementen medio 2018 worden opgeleverd. Momenteel worden de planologische procedures doorlopen.

De bestaande objecten worden gesloopt tot aan het casco. Vervolgens worden de gebouwen opgedikt zodat twee robuuste bouwblokken ontstaan. De bouwblokken worden daarna met drie nieuwe bouwlagen opgetopt. De transformatie sluit goed aan bij de omgeving van de Joan Muyskenweg. Het naastgelegen Amstelkwartier is in transitie van industrie naar woon/werk omgeving. Aan de overzijde van de Duivendrechtsevaart worden momenteel duizenden nieuwe woningen en bijbehorende voorzieningen gebouwd.

Het wooncomplex wordt vooral aantrekkelijk voor de ‘young professional’ die op zoek is naar een moderne, betaalbare huurwoning op een stedelijke locatie. Naast de slim ingedeelde 2 kamerappartementen wordt het mogelijk om een groter appartement te huren met een vriend of vriendin volgens het zogenaamde ‘friends’ concept.

Op de bovenste verdiepingen worden een aantal ruime 4 kamerappartementen met uitzicht op de skyline van Amsterdam gerealiseerd. Alle appartementen krijgen een eigen buitenruimte.

Delta Lloyd wordt vanaf de initiatieffase tot en met de oplevering van het wooncomplex geadviseerd door Objectum Bouwadvies & Procesmanagement. Het Design & Build team bestaat uit Heddes Bouw & Ontwikkeling Ector Hoogstad Architecten, DWA en IMd raadgevende ingenieurs.