VolkerWessels bouwt twee nieuwe gemeentehuizen Westland

Bouwconsortium De Groene Schakel gaat in Naaldwijk de nieuwe gemeentehuizen voor de gemeente Westland bouwen en exploiteren.

Bouwconsortium De Groene Schakel gaat in Naaldwijk de nieuwe gemeentehuizen voor de gemeente Westland bouwen en exploiteren.

De ontwerpen voor de twee afzonderlijke gebouwen, een 6000 m³ groot publieks- en bestuurscentrum aan het Verdiplein en een kantoor van 6500 m² aan de Tiendweg, zijn maandag gepresenteerd en de overeenkomsten voor de bouw zijn getekend. Het publiek- en bestuurscentrum komt op de plek van de Rabobank en het ambtenarenkantoor 800 meter verderop aan de rand van Naaldwijk.

De Groene Schakel bestaat uit Boele & van Eesteren, Homij Technische Installaties, PCH Dienstengroep en KondorWessels Projecten. Dit zijn allemaal VolkerWessels ondernemingen. Het ontwerp is van architectenbureau Cepezed uit Delft. Het dbfmo-contract (design, build, finanance, maintain and operate) heeft een looptijd van 25 jaar.

Nadat de gemeenten in het Westland in 2004 fuseerden, is jarenlang gediscussieerd over de nieuwbouw. Eerst zou er een gemeentehuis komen, maar dit voorstel werd door de gemeenteraad afgewezen omdat men het niet eens kon worden over de locatie. Eind 2012 werd de impasse doorbroken en besloot men twee panden neer te zetten.