444 huurwoningen opgeleverd in Leiden

Afgelopen week heeft aannemer De Vries en Verburg alle 444 huurwoningen in project HOF36 opgeleverd aan Schroders Capital. Alle woningen waren ruim voor de oplevering al verhuurd.

Project HOF36 bestaat uit 5 bouwblokken met in totaal 126 sociale en 318 midden- en vrije sector huurwoningen, rondom een fraai aangelegde gemeenschappelijke binnentuin. Daarnaast opent in september kinderopvang Partou in een van de gebouwen haar deuren.

De duurzame appartementen zijn gasloos, voorzien van een WKO-installatie en ruim 1.000 zonnepanelen. De gezamenlijke binnentuin is een groene, rustige oase en voorzien van een innovatief wateropvangsysteem, zodat overtollig regenwater duurzaam kan worden hergebruikt voor de irrigatie van de tuin. Het wooncomplex ligt op 5 minuten fietsen van hartje Leiden en is gelegen naast station Lammenschans.

Julius Terpstra, wethouder Wonen, Bouwen en Welzijn in Leiden: ‘Het is mooi om te zien dat de bouw van HOF36 voorspoedig is verlopen en dat de huurwoningen nu worden opgeleverd. Ze vormen een waardevolle toevoeging aan de Lammenschansdriehoek en dragen bij aan het verlagen van de druk op de woningmarkt.’

Pieter Akkerman, co-head Real Estate Nederland, Schroders Capital: ‘Wij zijn verheugd over de voltooiing van het kwalitatief hoogwaardig project HOF36 en de positieve maatschappelijke impact die het zal hebben op het nijpende woningtekort in Nederland. Met project HOF36 bieden we huisvesting aan ruim 444 woningzoekenden in alle relevante segmenten.’