Dudok koopt iconisch hotel in eigen stad

De Dordtse vastgoedondernemer Ewald Dudok gaat in eigen stad het al jaren leegstaande hotel-restaurant Bellevue overnemen, zo meldt AD De Dordtenaar. 

Dudok Real Estate neemt het hotel aan de Boomstraat 37 voor een niet bekend te maken bedrag over van Rob Puper, een makelaar die actief is in Rotterdam en Dordrecht. in 2008 werd er nog een waarde van € 1 miljoen aan het pand toegekend toen Puper het verhing van de ene naar de andere BV, zo leert het Kadaster. 

Sinds 2010 werd het  historische en iconische hotel aan het Drierivierenpunt uitgebaat door de regionale bekende kok en horeca-ondernemer Ad Janssen (Kasteel van Rhoon). In het najaar van 2020 ging Bellevue door de coronacrisis failiet. Sindsdien werd er volgens AD De Dordtenaar vruchteloos gezocht naar een nieuwe uitbater, waarna Puper het hotel in de zomer van 2023 te koop zette.  

Het bezit van horecapanden is de nieuwe eigenaar Ewald Dudok niet vreemd, hij bezit al de buurpanden van Bellevue op het Dordtse Groothoofd en is in eigen stad ook eigenaar van een filmhuis, de Kunstkerk en Post120, de transformatie van het postkantoor naar kantoren met een restaurant in de plint. In Rotterdam bezit Dudok onder meer de Hofbogen, waarin onder meer horecazaken zitten en waar bovenop een nieuw stadspark van meer dan 2 kilometer lang wordt aangelegd 

De Dordtse vastgoedondermer wil Bellevue in oude luister herstellen, maar onduidelijk is nog of er naast het te heropenen restaurant hotelkamers zullen terugkeren.