Renovatie grootste kantoor België voor BAM-dochter

BUNNIK - Interbuild, een Belgische werkmaatschappij van BAM, gaat in opdracht van eigenaar Breevast de Financietoren in Brussel renoveren. De toren is met 200.000 m[sup]2[/sup] het grootste kantoor van België.

BUNNIK - Interbuild, een Belgische werkmaatschappij van BAM, gaat in opdracht van eigenaar Breevast de Financietoren in Brussel renoveren. De toren is met 200.000 m2 het grootste kantoor van België.

Met de opdracht is een aanneemsom van € 157 mln gemoeid. Interbuild zal het project in juni 2008 voltooien. De toren is vanaf dat moment - voor de huisvesting van andere overheidsdiensten - voor een periode van 27 jaar verhuurd aan Regie der Gebouwen. De huidige gebruikers van de Financietoren nemen eind dit jaar hun intrek in kantorenproject North Galaxy, dat nu door een bouwcombinatie waarin Interbuild participeert, wordt gerealiseerd.
Breevast kocht de Financietoren in 2001 voor € 300 mln. Het gebouw omvat 200.000 m2 kantoorruimte en 700 parkeerplaatsen. De totale transactiewaarde na renovatie zal € 500 mln bedragen. Het gebouw is ondergebracht in de vennootschap Financietoren nv, behorend tot ontwikkelingsmaatschappij Breevast.