Matthijs Storm wordt nieuwe ceo Wereldhave

Matthijs Storm (40) wordt per 1 augustus 2019 de nieuwe managing director en ceo van de beursgenoteerde retailbelegger Wereldhave.

De raad van commissarissen van Wereldhave heeft zijn benoeming aangekondigd. Storm is een internationaal ervaren vastgoedprofessional met kennis van onroerend goed en datatechnologie. Hij bekleedt momenteel de functie van chief investment officer real estate & head of real estate investments en hij is sinds 2011 lid van het managementteam van Kempen Capital Management Investments. Daarvoor bekleedde hij functies bij Clarion Securities (eigendom van ING Real Estate en daarna CBRE IM) en Fortis.

Tijdens zijn carrière heeft Storm een breed scala aan vastgoedbeleggingen op alle continenten beheerd. In zijn huidige functie bij Kempen Capital Management heeft hij datatechnologie geïmplementeerd om eigenschappen, locaties en portfolio's in kaart te brengen voor de gehele investerings- en activaselectieprocessen. De voordracht is volledig in lijn met het beloningsbeleid van Wereldhave en de ondernemingsraad van Wereldhave heeft een positief advies gegeven.

Adriaan Nühn, voorzitter van de Raad van Commissarissen: ‘We zijn verheugd Matthijs Storm te nomineren om samen met Dennis de Vreede, onze cfo, het roer over te nemen bij Wereldhave. Matthijs zet zich volledig in voor de bedrijfscontinuïteit van Wereldhave. Hij heeft een sterke ambitie om de marktpositie van Wereldhave verder te versterken. Met zijn uitstekende people management skills haalt hij het beste uit de organisatie van Wereldhave.’

Matthijs Storm: ‘Ik ben erg blij dat ik de kans krijg om een bedrijf te leiden dat ik vanaf het begin van mijn carrière nauwlettend gevolgd heb en dat ik altijd heb bewonderd. Wereldhave heeft geweldige landenteams en haar expertise behoort tot de top van de markt. Het is ook een koploper op duurzaamheid. Ik denk dat ik met mijn uitgebreide kennis van en ervaring met data, technologie en onroerend goed de onderneming kan helpen om de volgende stappen te zetten in een veranderende winkelomgeving.’