ABN Amro en Changes sluiten strategische alliantie

ABN AMRO en Changes sluiten een strategische alliantie voor de financiële engineering, financiering en advisering voor tenminste vijf Change= wooncomplexen in de G4 gericht op werkende jongeren. Het doel is de komende vijf tot zeven jaar 20 gebouwen te realiseren met tenminste 10.000 appartementen.

Dit concept is gericht op een maatschappelijke transitie binnen de doelgroep van jonge starters. Cisco, Samsung en Philips Lighting verbinden zich als wereldwijde technologiepartners ook aan Changes voor de implementatie, kennis en innovatie van duurzame technologie, elektronica en verlichtingsoplossingen.

De strategische allianties hebben een projectoverstijgend doel. Op korte termijn richt de samenwerking zich op de verdere uitrol van het Changes woonconcept in de vier grote Nederlandse steden, specifiek gericht op werkende jongeren tussen 18 en 30 jaar met een middelbaar opleidingsniveau. Voor de langere termijn staat internationale expansie op de agenda en ook de realisatie van nieuwe Changes community-formules voor andere doelgroepen zoals jonge gezinnen en senioren, waarbij elementen als zorg en veiligheid een prominentere rol spelen in het community-concept.

Het eerste Changes gebouw aan het August Allebéplein in de wijk Slotervaart te Amsterdam-West bereikt het hoogste punt en maandag is de eerste modelwoning geopend, gebaseerd op het ‘living-as-a-service’ model. Het complex bestaat uit 498 jongerenwoningen van ongeveer 30 m² met voorzieningen. De oplevering van het wooncomplex aan het August Allebéplein zal eind januari 2017 zijn. De Amerikaanse investment manager Heitman investeert samen met de Nederlandse partner Orange Capital € 45 mln in de woontoren.

Ralph Mamadeus, CEO van Changes: “Met de realisatie van ons woon-community-concept bieden wij de jongeren een omgeving waarin we alle aspecten op de gebieden van werken, wonen, leren en leven optimaliseren ter verbetering van hun kansen in de maatschappij. Samen met onze partners is het mogelijk om deze visie te realiseren en een werkelijke verbetering in de maatschappij te creëren. Op deze manier wordt sociale duurzaamheid een feit.”

Marco Scheel, Senior Relationship Manager, ABN AMRO: “Wij zien het eerste Changes gebouw aan het August Allebéplein in Amsterdam als een social landmark met en grote maatschappelijke verankering. Wij zijn er als ABN AMRO trots op om met Changes te kunnen samen werken aan dit bijzondere concept”