Herontwikkelaar voor gemeentehuis ’s-Gravenzande gezocht

Medio 2017 opent de gemeente Westland zijn nieuwe kantoren in Naaldwijk. Op de Verdilaan komt publieks- en bestuurscentrum en aan de Tiendweg een kantoorgebouw voor medewerkers. Het huidige gemeentekantoor in ’s-Gravenzande komt hiermee vrij voor herontwikkeling.

De gemeente zoekt een partij die het circa 4000 m² grote pand aan de Van Geeststraat 1 in 's-Gravenzande aankoopt en met originele ideeën komt voor nieuwe invulling. Deze locatie moet hiermee een toegevoegde waarde leveren aan het centrum van 's-Gravenzande. Middels een verkooptender zoekt de gemeente een partij met een duidelijke visie over de mogelijkheden voor deze toplocatie in het centrum. Tevens dient deze visie vertaald te worden naar een plan voor herontwikkeling.

De locatie ligt in het centrum van ’s-Gravenzande met een prominente positie aan het centrale Marktplein, met veel horeca in de nabijheid. Het is de enige locatie binnen de gemeente Westland met een historie als stad. Daarnaast is het de grootste kern binnen de gemeente Westland.

Onderdeel van het gemeentekantoor is het monumentale raadhuis. Dit is een rijksmonument en heeft voor ‘s-Gravenzande een grote cultuurhistorische waarde. In 1980 is aan de achterzijde van het raadhuis een aanbouw gerealiseerd, waarin een raadzaal en kantoren zijn gevestigd. De ligging en het monumentale raadhuis, maken herontwikkeling van deze locatie volgens de gemeente een interessante en uitdagende opgave.