14% meer verkopen in Bataviastad

Batavia Stad Fashion Outlet heeft in het eerste halfjaar sinds de opening van de uitbreiding in mei 14% hogere verkoopcijfers laten zien. 

Het aantal bezoekers steeg met 12% in vergelijking tot de eerste twee kwartalen van 2016.

Batavia Stad Fashion Outlet zet stevig in op non-EU bezoekers. De nieuw geopende VIP room biedt ruimte om in privé-omgevin gebruik te maken van diverse faciliteiten tijdens het shoppen. Sinds 24 juli is het mogelijk om in het centre gebruik te maken van een Tax refund service bij bestedingen boven € 50,-. Hierdoor geniet de non-EU bezoeker van directe belastingteruggave in het centre. Statistieken tonen aan dat de top drie van non-EU bezoekerslanden bestaat uit China, Egypte en Indonesië, gevolgd door Israël, India, Rusland en Maleisië.

Batavia Stad Fashion Outlet is onderdeel van VIA Outlets. Een fonds opgericht in 2014 met een portfolio van 10 outlet centra in 8 Europese landen met een bruto verhuurbaar vloeroppervlak van ruim 230.000 m². Met meer dan 1000 winkels trekt VIA Outlets jaarlijks 25 miljoen bezoekers.

De belangrijkste investeerders in VIA Outlets zijn APG, de vermogensbeheerder voor Nederlandse pensioenfondsen, en het Britse REIT Hammerson. Het concern is in beheer van de Europese retailvermogensbeheerder Meyer Bergman en de Europese outlet centre specialist Value Retail.

In Batavia Stad Fashion Outlet in Lelystad zijn 150 winkels van internationale merken in alle categorieën te vinden - inclusief het luxe segment - met 30% tot 70% korting, het hele jaar door. Batavia Stad Fashion Outlet is zeven dagen per week geopend, op maandag t/m vrijdag van 10.00 uur tot 18.00 uur en op zaterdag, zondag en nationale feestdagen van 10.00 uur tot 20.00 uur. Dagelijks rijdt er tevens een Shopping Shuttle vanuit Amsterdam naar Batavia Stad Fashion Outlet.