Hoogste punt Distriport Waalhaven bereikt

Het hoogste staal gehesen op Distriport Waalhaven werd donderdag gehesen. Hiermee worden de eerste contouren zichtbaar van het nieuwe distributiecentrum dat ProDelta op risico ontwikkelt in de Rotterdamse Waalhaven.

Nadat de Hilgersweg wordt onttrokken zal de huidige bebouwing aan beide zijden plaats maken voor een nieuw distributiecentrum van ruim 32.000 m². Fase 1 betreft units 1 t/m 3 met een totaal oppervlak van 11.650 m². De oplevering is in december 2016. Fase 2 betreft units 4 t/m 8 met een totaal oppervlak van 20.350 m². Hiervan wordt de oplevering verwacht medio 2019.

Deze ontwikkeling is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen ProDelta en het Havenbedrijf Rotterdam.

Het distributiecomplex komt volgens de ontwikkelaar tegemoet aan alle moderne logistieke eisen nu. Elementen die dit illustreren zijn een vrije stapelhoogte van 12,20 meter, een betonnen gevelplint met een hoogte van 2,5 tot 3,5 meter, een vlakke betonvloer (Din 18202) die is voorbereid op reachtrucks, 4 loadingdocks en 1 maaivelddeur per unit. Het complex zal conform Breeam-NL Nieuwbouw worden gecertificeerd. Het certificeringsniveau wordt minimaal Very Good. De compartimentering en schaalgrootte geven huurders de flexibiliteit om te groeien en te krimpen waardoor de huisvesting voor de lange termijn kan worden gewaarborgd.

De Rotterdamse Waalhaven bestaat al 100 jaar en is het grootste gegraven havenbassin ter wereld. De Waalhaven heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de haven en is nog steeds een gebied met grote economische waarde. Door de ligging binnen de ruit van Rotterdam en de goede bereikbaarheid vormt de Waalhaven een belangrijke uitvalsbasis voor haven-gerelateerde bedrijven. Om deze unieke positie te behouden en te verbeteren zet het Havenbedrijf Rotterdam zich al geruime tijd in voor een revitalisering van het gebied. Distriport Waalhaven maakt hier onderdeel van uit en zal een nieuwe impuls geven aan het gebied.

Voor ontwikkelaars en beleggers als ProDelta is het belangrijk om grootschalig te investeren op goede logistieke locaties met voldoende kritische massa. De Rotterdamse haven is voor veel bedrijven nog steeds een gewilde locatie van waaruit zij hun opslag- en distributieactiviteiten ontplooien. ProDelta ziet de ontwikkeling dan ook met veel vertrouwen tegemoet. 
Onlangs heeft de onderneming via De Mik bedrijfshuisvesting de eerste unit verhuurd aan Electro Cirkel, een leverancier van lampen en elektronische apparaten en materialen. ProDelta verwacht nog voor de oplevering meerdere huurders te hebben gecontracteerd.