Henley360 koopt en verkoopt in Rotterdam

Henley360 heeft een bedrijfspand van 14.000 m² in Rotterdam overgenomen.

Henley360 heeft ook de verkoop van twee bestaande bedrijfscomplexen in Rotterdam aan Urban Industrial afgerond. Met de aan- en verkoop van het vastgoed is een totaalbedrag gemoeid van € 40 mln.

Het is de zesde overname van de Engelse vastgoedonderneming Henley360 op het Europese vasteland.

De verworven distributiecentrum ligt op Bedrijventerrein Rotterdam Noord-West en bestaat uit 'light-industrial' faciteiten en kantoor- en opslagruimte. De pand is strategisch gelegen in de nabijheid van het stadscentrum van Rotterdam en de belangrijkste transporthubs. Het is de vierde aankoop van Henley360 in Nederland.

De twee Rotterdamse locaties die door Henley360 worden verkocht, liggen op Business Park Boezembocht en Alexander. De twee bedrijfsgebouwen hebben een totale oppervlakte van 43.848 m².

Het bedrijfscomplex op Boezembocht (foto) bestaat uit 5 multi-let gebouwen van in totaal circa 20.000 m². De Engelse vastgoedinvesteerder kocht deze in 2015 voor € 8,65 mln van NS Stations. Handelscentrum Business Park aan de Nikkelstraat 21-39 in Rotterdam-Alexander werd indertijd aangekocht van een 'distressed vendor.'