Rüdiger Dany wordt coo van Multi

Multi Corporation heeft Rüdiger Dany benoemd als de nieuwe chief operating officer (coo). Hij zal vanaf 1 oktober 2017 deze rol vervullen, na het vertrek van Heino Vink.

Rüdiger Dany heeft ruime ervaring in winkelbeheer, leasing en vermogensbeheer. Hij heeft internationaal al vele jaren in verschillende landen gewerkt en bij een grote vastgoedondernemingen, zoals Atrium en ECE.

Per 1 oktober 2017 bestaat Multi's Management Board uit Josip Kardun (chief executive officer), Steven Poelman (chief financial officer), Rüdiger Dany (chief operating officer) en Patrick van Dooyeweert (chief development officer / chief investment officer en ook verantwoordelijk Voor Multi Turkije).

Multi heeft 130 winkelcentra in portefeuille, verspreid over 14 landen. Er werken ongeveer 650 medewerkers en het hoofdkantoor is sinds twee jaar gevestigd aan de Zuidas. In 2013 werd de onderneming die in 1984 werd opgericht door Hans van Veggel overgenomen door de Amerikaanse investeringsmaatschappij Blackstone. Kort daarna stapte Van Veggel op als topman, maar zijn rechterhand Heino Vink bleef op zijn post. Hij was verantwoordelijk voor nieuwe ontwikkelingen. Jaap Blokhuis werd ceo van de Europese vastgoedonderneming, die zich steeds meer ging toeleggen op shopping centre management. 

Blokhuis stapte per 30 april 2017 op als ceo van Multi Corporation. Hij werd opgevolgd door Josip Kardun, voorheen ceo van Atrium European Real Estate. Atrium heeft beursnoteringen in Amsterdam en Wenen en heeft een vastgoedportefeuille ter waarde van € 2,6 mrd. Het is een van de grootste winkelbeleggers in Midden- en Oost-Europa. 

Dany werkte net als Kardun voor zijn overstap naar Multi voor Atrium, waar hij vanaf oktober 2014 de rol van coo vervulde. Daarvoor werkte hij 11 jaar voor winkelcentrum manager ECE, die 199 winkelcentra onder management heeft en ook een aanzienlijk portefeuille kantoren en logistiek. Het familiebedrijf werd in 1965 opgericht door Werner Otto (groot geworden met de postorderbusiness en overleden in 2011). ECE heeft voor € 33,4 mrd aan vastgoed onder management.