PROVADA AM, BPD en Syntrus Achmea tekenen voor Xavier

Ontwikkelaars AM en BPD en Syntrus Achmea Real Estate & Finance hebben een turnkey-overeenkomst getekend op de vastgoedbeurs Provada voor de ontwikkeling en realisatie van 110 vrije sector huurwoningen in het nieuwbouwproject Xavier aan de Zuidas in Amsterdam.

Het luxueuze gebouw ligt tussen de Gustav Mahlerlaan en George Gershwinlaan en bestaat in totaal uit 49 koop- en 110 huurappartementen, vier commerciële ruimten van in totaal circa 275 m² en een parkeergarage met 122 plaatsen.
De 75 meter hoge woontoren heeft 22 bouwlagen en twee lagere woongebouwen van zeven bouwlagen. De 110 vrije sector huurappartementen worden gerealiseerd in de kleine woongebouwen en in het onderste deel van de woontoren. Het huuraanbod bestaat uit twee-, drie- of vierkamerappartementen met woonoppervlakten variërend van circa 65 tot circa 110 m². Circa 50% van de huurwoningen wordt in het middensegment verhuurd. Vermogensbeheerder Syntrus Achmea Real Estate & Finance neemt deze appartementen in portefeuille namens een van haar klanten.

Xavier krijgt een exclusieve uitstraling aan zowel de buiten- als binnenzijde van het gebouw. De appartementen hebben een kwalitatief hoog afwerkingsniveau, hoge plafonds en veel lichtinval dankzij de grote raampartijen. Onder het gebouw wordt een parkeergarage gerealiseerd met 122 plaatsen. Xavier zal de woonfunctie van de Zuidas verder versterken. Het ontwerp is van KENK Architecten te Amsterdam en is een vervolg op de samenwerking rondom het succesvol verkochte appartementengebouw OpZuid, ook een ontwikkeling van AM en BPD.

De bouw van Xavier is begin juni gestart. De oplevering staat gepland voor eind 2018. De realisatie is in handen van Waal Bouw. De prijzen voor de koopappartementen zullen bij de start van de verkoop, na de zomer van 2016, bekend worden gemaakt. Medio 2018 wordt begonnen met de verhuur.