Costes wil uitbreiden naar 50 winkels

Herman Franzen en Ronny Rosenbaum willen met hun modemerk Costes uitbreiden naar maximaal 50 winkels in Nederland.

Dat meldt Herman Franzen in het Financieele Dagblad. Het bedrijf bestaat nu uit de Sting en Costes en heeft in totaal 86 winkels. In 55 daarvan is the Sting gevestigd. Franzen zegt dat die keten niet zal uitbreiden, maar wel een opknapbeurt zal krijgen om weer aantrekkelijk te worden voor een jonger publiek.

Costes, als eigen merk ontstaan uit te Sting, heeft nu 23 vestigingen en moet dit jaar groeien naar 40 vestigingen en daarna naar 50. Het merk richt zich op vrouwen tussen 20 en 40 jaar oud.

Ook komt er Costes Men. Daarvan zal de eerste vestiging in Den Bosch de deuren openen.

Uiteindelijk zou het aantal winkels van The Sting en Costes moeten uitkomen op ongeveer 125. Daarbij vestigen de merken zich ook in de kleinere provinciesteden die internationale ketens vaak links laten liggen. Franzen zegt dat hij op deze plekken bijna geen concurrentie heeft.

Ronny Rosenbaum is eigenaar van een omvangrijke winkelvastgoedportefeuille op A1-locaties verspreid over Nederland.

Volgens Franzen heeft de modegroep drie jaren achtereen verlies geleden, maar is er in 2016 weer winst geboekt. Het verlies zou op conto komen van het opstarten van een webshop en de winkeluitrol in het buitenland. De Nederlandse winkelvestigingen hebben volgens Franzen nooit verlies geleden.