Patrizia maakt afspraken met Tilburg over middeldure huurwoningen

Patrizia Netherlands en de gemeente Tilburg hebben afgesproken om zich samen in te spannen om jaarlijks zo’n honderd nieuwbouwwoningen in het middensegment van de vrije huursector te realiseren in Tilburg.

De samenwerkingsovereenkomst heeft een looptijd van vijf jaar. De gemeente Tilburg brengt geschikte bouwlocaties in beeld en brengt grondeigenaren, ontwikkelaars en bouwers in contact met het Duitse Patrizia.

Tilburg blijft de komende jaren groeien, met als gevolg een aanhoudende vraag naar nieuwe woningen. De nieuw­bouw van woningen stagneert door de afnemende vraag naar koopwoningen. Daardoor ontstaat er een tekort aan onder andere middel­­dure huurwoningen. Patrizia en de gemeente Tilburg hebben afspraken gemaakt om de komende vijf jaar samen te werken om het tekort aan woningen in dit deel van de woningmarkt in te vullen. Inzet van Patrizia is om gedurende deze periode zo’n honderd huurwoningen per jaar aan haar portefeuille toe te voegen.

'Nederland blijft een interessante markt voor woningbouwinvesteringen. De Tilburgse groei en economie en de constructieve rol van de gemeente zorgen ervoor dat Tilburg een goede plek is om in te stappen op het gebied van woningbouw. Daarom hebben we deze overeenkomst gesloten. We willen onze woning portefeuille graag duurzaam uitbouwen in Nederland', aldus Peter Helfrich, Managing Director van Patrizia Netherlands.

Onlangs werd bekend dat institutionele beleggers voor zo'n € 6 mrd aan geld op de plank hebben liggen om te investeren in middeldure huurwoningen. Veel gemeenten doen er echter te weinig aan om ervoor te zorgen dat dit segment ook daadwerkelijk op de markt komt.


Foto: Peter Helfrich (l.) en de wethouder van Tilburg, Berend de Vries.