104 nieuwe seniorenwoningen voor Haagse Beemden Breda

De West-Brabantse woningcorporatie Alwel en zorgaanbieder Surplus kunnen verder met met de bouw van 104 seniorenwoningen aan de Muizenberglaan (Haagse Beemden) in Breda. Het bestemmingsplan is definitief goedgekeurd. 

 

Alwel en Gemeente Breda hebben de overeenkomst getekend voor de bouwlocatie, een braakliggend terrein dat hoofdzakelijk wordt gebruikt als uitlaatplek voor honden. 

Het nieuwe complex krijgtt 104 woningen die geschikt zijn voor ouderen en mensen die zorg nodig hebben. De woningen hebben brede doorgangen en weinig drempels. Alwel verhuurt de woningen en Surplus biedt de nodige hulp en zorg. Er komt ook een gezamenlijke binnentuin en een gemeenschappelijke ruimte, die open zijn voor bewoners en mensen uit de wijk.

'Brabant vergrijst, Breda ook', aldus Tonny van de Ven, bestuurder bij Alwel. 'Dit betekent dat er de komende jaren veel woningen nodig zijn waar mensen fijn oud kunnen worden, ook als ze zorg nodig hebben. In het noordelijke deel van de stad is deze opgave het grootst. Het is daarom belangrijk dat we hier een voorziening bouwen voor zowel zelfstandige ouderen als degenen die intensieve zorg nodig hebben.'

De bouw van het seniorencomplex start waarschijnlijk begin 2026. De oplevering is voorzien voor 2027.

Artikelen in de omgeving: