Provast wint ICSC Award met de Markthal

Markthal Rotterdam, ontwikkeld door Provast, heeft de ICSC European Shopping Center Award in de categorie New Developments gewonnen. De award werd dinsdag 19 april jl. uitgereikt op de European Conference 2016 in Milaan.

Hans de Jong, partner bij Provast: 'Wij zijn buitengewoon trots dat de Markthal ook deze gerenommeerde mondiale prijs heeft binnengesleept. Zowel nationaal als internationaal zijn de reacties lovend voor dit project. De Markthal heeft bewezen een blijvend succes te zijn. Met 120.000 tot 150.000 bezoekers per week zijn de bezoekersaantallen soms zelfs hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Deze prestigieuze prijs is een prachtige erkenning voor ons werk.'

Sinds 1977 reikt ICSC (International Council of Shopping Centers) de prijs jaarlijks uit aan de beste nieuwe en herontwikkelde centra in Europa. Het Rotterdamse icoon won in al diverse prijzen, waaronder de NRW Jaarprijs, Mipim Award (Best Shopping Centre), de Neprom-prijs voor locatieontwikkeling en de Mapic Award.

ICSC is een wereldwijde organisatie voor de winkelcentrabranche met circa 70.000 leden in meer dan 100 landen. Leden zijn onder andere eigenaren, ontwikkelaars, winkelcentramanagers, marketingspecialisten, investeerders, verhuurders, retailers en daarnaast opleidingsinstituten en publieke instellingen. ICSC vormt met meer dan 25 landencouncils een netwerk over de gehele wereld.