AM realiseert 212 middeldure huurwoningen in Amstelkwartier

AM realiseert De Lofts, een project met 212 middeldure huurwoningen in het Amstelkwartier. 

AM heeft het woonconcept ontwikkeld vanuit de community-gedachte. Hiermee geeft AM vervolg aan eerder gerealiseerde projecten voor starters en millennials. Bewoners van De Lofts beschikken over gezamenlijke ruimte, zoals een dakterras, een woonkamer, een hotspot met werkruimten en een wasserette. De Lofts op de toplocatie het Amstelkwartier in Amsterdam beslaat 212 kwaliteitsrijke woonklare huurappartementen. Met het concept won AM de tender ‘blok 2BB’ van de gemeente Amsterdam in december 2015.

Het project is verkocht aan De Lofts Amsterdam C.V., volgens de Kamer van Koophandel een vehikel met als enige vennoot AM die ook beherend vennoot is en een commanditair kapitaal van € 10 mln heeft. Volgens AM zal de toekomstige belegger een fonds zijn dat wordt gemanaged door IC Netherlands. Medio 2017 start de bouw van De Lofts. 

Op huurwoningenaanbodsite Pararius wordt woningen in De Lofts aangeboden voor € 950 per maand.

Ronald Huikeshoven, directievoorzitter AM: 'Met De Lofts geven wij opnieuw uitvoering aan onze strategie vernieuwende en duurzame woonconcepten in de stad te bedenken en ontwikkelen. Bijzonder aan De Lofts is de community-gedachte in combinatie met de betaalbaarheid en hoge woonkwaliteit midden in de stad. Dit wordt bevestigd met de 1000 kandidaat huurders die zich hebben aangemeld. Met De Lofts breidt AM haar repertoire van stadsontwikkelaar voor middeldure, duurzame en kwaliteitsrijke woningen verder uit.'

De Lofts is volgens AM een antwoord op de toenemende vraag naar middeldure woningen binnen de stad. 'Met name bij jongeren geboren tussen 1980 en 2000, de millennials of young professionals. Deze doelgroep koopt op latere leeftijd een huis, hecht minder waarde aan bezit en wil graag voorzieningen delen.'
De Lofts biedt 212 woonklare studio’s en tweekamerappartementen van gemiddeld 32 m² gbo met diverse voorzieningen in de plint voor de huurders.

Naast het eigen appartement, kunnen bewoners op de begane grond van het gebouw gebruik maken van diverse gemeenschappelijke ruimten, zoals een woonkamer, een hotspot met werkruimten en een wasserette. Ook deze ruimten zijn klaar om te gebruiken en bieden gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Ook is er een gezamenlijk dakterras met uitzicht op de stad. De overige ruimten op de begane grond zijn in te richten als sportruimte voor yoga en crossfit of andere functies voor ontspanning.

Het gebouw is ontworpen door Inbo en is geïnspireerd door New Yorkse lofts. Het is een zeer energiezuinig met een EPC van 0,15 en een groot deel van het dak is voorzien van zonnepanelen, waarmee het gebouw van elektriciteit wordt voorzien. 

AM werd begeleid door Capital Value, Van Doorne en Loyens & Loeff.