Tres Invest koopt bedrijfshal als eindbelegging

Tres Invest heeft een bedrijfscomplex aan de Daltonstraat 5 in Zwijndrecht gekocht. Het onderstreept de koers van de vastgoedhandelaar van woningen naar middelgrote eindbeleggingen. 

De bedrijfshal bevindt zich op bedrijventerrein Bakensteijn,  een zichtlocatie nabij de op-afrit van de Rijksweg A16 Rotterdam-Breda. In het pand zitten twee huurders. Een ervan is A. Barendregt takel -en bergingsbedrijf. Zij werken voor Rijkswaterstaat en dienen nabij de A16-A15 gevestigd te zijn. De ander huurder is Global Alignment & Engine service.

Pieter van Loon, partner in Tres Invest, geeft aan dat de bestaande huurovereenkomsten worden vernieuwd en voor de langere termijn verlengd. De bedrijfshal is gekocht als eindbelegging voor de lange termijn, waar Tres Invest tot vooralsnog relatief korte ritjes maakte met aangekocht vastgoed. Van Loon: 'De locatie is goed en tevens in het zicht gelegen. Er zijn 9 stuks overheaddeuren aanwezig dus ook nog een mogelijke alternatieve aanwending qua andersoortig gebruik (kleinere gebruikers) in de toekomst.'

Beleggingsmarkt woningen drooggekookt

Hij vervolgt: 'Daarnaast is de beleggingsmarkt voor wonen inmiddels droog gekookt, is de handel uit de markt verdwenen, en verkopen wij feitelijk al het kleinere bezit. Met dank aan Hugo de Jonge. Wat dan nog wel? Middelgrote eindbeleggingen kopen als gereed product of een product waar nog enigszins waarde aan toe te voegen is.' 

Uit gegevens van het Kadaster blijkt dat Tres Invest voor de bedrijfshal (kadastrale grootte 2.695 m2)  € 1.450.000 betaalde aan THB Verhoef, een bedrijf in componenten voor diesel- en gasmotoren dat ook op Bakensteijn is gevestigd.