Valad verhuurt 17.000 m² en verkoopt ruim 29.000 m² kantoor

Valad Europe heeft deze zomer twee huurcontracten gesloten voor in totaal 17.105 m² kantoorruimte. Ook heeft de investment manager zes transacties afgerond voor de verkoop van in totaal 29.496 m² kantoor, waaronder Sarphati Plaza in Amsterdam uit de Hummingbird-portefeuille.

De ING Bank heeft zijn huurcontract met vijf jaar verlengd voor 13.201 m² kantoorruimte in de gebouwn Laanderpoort I en Laanderpoort II in Amsterdam. Daarnaast heeft OSN Nederland een vijfjarig huurcontract afgesloten voor 2250 m² aan kantoorruimte en 1654 m² aan magazijnruimte aan de Meidoornkade 12 en Peppelkade 29 in Houten.

Een van de zes verkochte panden is Sarphati Plaza (foto), een tien verdiepingen tellend kantoorgebouw in het centrum van Amsterdam. De andere gebouwen uit de Hummingbird-portefeuille die zijn verkocht zijn de Piet Heinkade 167-173 in Amsterdam, de Piet Heinstraat 1-9 in Zutphen en de Jansbuitensingel 23 in Arnhem. Daarnaast heeft Valad Europe de Pikeursbaan 15-23 in Deventer uit de Landmark-portefeuille verkocht en de Hereweg 93-120 in Groningen uit de Equinox-portefeuille.

Mark McLaughin, managing director Benelux bij Valad Europe: "Deze transacties volgen na afronding van onze businessplannen voor deze gebouwen. Deze omvatten het aantrekken van nieuwe huurders, een herpositionering en de afronding van het capex-programma. Voor wat betreft de verhuur zjn we verheugd dat we twee huurcontracten hebben getekend met kwalitatief hoogstaande huurders. Hierdoor is de waarde van deze panden aanzienlijk verhoogd."

Valad werd bij de verhuur aan OSN Nederland bijgestaan door Zuijdplas & Partners, bij de verkoop van de Piet Heinkade 167-173 en de Jansbuitensingel 23 door DTZ Zadelhoff en bij de verkoop van de Pikeursbaan 15-23 door Rodenburg Bedrijfsmakelaars.

Valad Europe is onderdeel van de Cromwell Property Group, een beursgenoteerd Australisch bedrijf. Valad Europe managet voor € 3,7 mrd aan vastgoedobjecten en investeringsvermogen, verdeeld over 26 fondsen en mandaten in Europa. Het Amsterdamse team heeft voor € 1 mrd aan vastgoed in de Benelux onder zijn hoede, zowel kantoor- als bedrijfsruimte. Dat geld is geïnvesteerd in ongeveer 110 objecten, met in totaal 730 huurders.