PROVADA ABN AMRO en Rabobank financieren woontorens Overhoeks

Op de Provada hebben Oviesa en het consortium bestaande uit ABN AMRO en Rabobank de financieringsovereenkomst getekend voor de realisatie van twee iconische torens aan het Amsterdamse IJ.

Oviesa is een joint venture tussen de Oostenrijkse vastgoed bedrijven IES Immobilien en Invester United Benefits. De financiering heeft een omvang van 180 mln waarvan 150 mln wordt verstrekt onder de Garantieregeling Overheid (GO regeling).

Het gebouw wordt gevestigd naast het EYE Filminstituut en A’DAM Toren. De totale realisatie bedraagt ruim 105.000 m² BVO en bestaat uit een hoteltoren met ca. 600 kamers voor Congreshotel Maritim Amsterdam en een woontoren van 31 verdiepingen met 235 luxe appartementen.

Het betreft een ontwikkeling waarvan de bouw op 29 mei gestart is. De huidige marktwaarde bedraagt 360 mln en de verwachte oplevering is in Q 3 2020. Verwachting is dat deze ontwikkeling een enorme impact zal hebben op Amsterdam Noord, zowel sociaal -maatschappelijk als economisch.

De bouw wordt door Zublin Nederland verzorgd en BBN is ingeschakeld voor het project- en bouwmanagement. Clifford Chance, Baker Mckenzie, en Orchard (Bart Douw) traden op als juridisch en financieel adviseurs.