Van watertoren naar B & B naar high-end kantoortoren

In nog geen 6 jaar tijd is de monumentale watertoren in het Oranjepark in Vlaardingen twee keer herbestemd. Het gebouw is nu volledig verhuurd als high end kantoorruimte met horeca op de begane grond. 

De Watertoren aan Van Linden van den Heuvellweg 2 is in 1955 gebouwd ten behoeve van het watermanagement in Vlaardingen. Tot halverwege de jaren 90 was de 39 meter hoge toren in gebruik door het waterbedrijf waarna deze zo'n twintig jaar leeg kwam te staan. 

Een voormalige aannemer en een architect kochten de toren in 2015 van de gemeente Vlaardingen. Na een grootscheepse renovatie werd de toren in 2018 geopend als Bed & Breakfast en restaurant. Al in 2019 kwam de toren weer in de verkoop door de gevorderde leeftijd en gezondheidsproblemen van de aannemer. Corona gaf de genadeklap voor het horecabedrijf. Eind 2022 werd de toren voor bijna € 1,3 mln verkocht aan een lokale ondernemer, zo leert het Kadaster.

Inmiddels is de toren weer herontwikkeld tot een high-end kantoortoren. Met de komst van 4 nieuwe kantoorgebruikers -Free amigos, Emic Consulting, Bouwkundig adviesbureau Boom en ProcessJobs- is de kantoortoren volledig verhuurd.  Op de begane grond bevindt zich restaurant De Baron.                                                         

Fokker Real Estate adviseerde de verhuurder bij de totstandkoming van de transacties.