Markthallen: kijken, kijken niet kopen

De meeste bezoekers van markthallen zijn vooral nieuwsgierig en kijken alleen rond. Dit blijkt uit de Smart Food Monitor, een marktonderzoek van Multiscope onder 7000 Nederlanders.

Markt- en foodhallen worden positief ontvangen in Nederland. De Markthal Rotterdam is de meest bezochte markthal van Nederland. Eén op de vier Nederlanders (23%) heeft weleens een bezoek gebracht aan deze hal.

Maar een groot deel van de bezoekers kijkt vooral en koopt nog niet zoveel. Vooral 18 tot 49-jarigen eten of kopen iets tijdens het bezoek aan een markt- of foodhal. Meer dan de helft hiervan (55%) heeft bij hun bezoek iets gegeten. Vijftig-plussers lopen nog vaker uit nieuwsgierigheid door de hal. Hiervan eet minder dan de helft (44%) iets tijdens hun bezoek.

Markthallen kunnen rekenen op veel mond-tot-mond reclame. Bezoekers zijn over het algemeen positief over hun bezoek. Bijna de helft (45%) van de bezoekers van een markthal ziet redenen om nog een keer terug te komen vanwege de sfeer en het aanbod. Slechts 15% ziet geen reden om terug te komen. De overige 40% geeft aan misschien nog eens terug te komen, als ze bijvoorbeeld toevallig in de buurt zijn.

 

Laatste nieuws

Evenementen