Zweedse innovatie community aangetrokken voor Edge Olympic

Edge Technologie, het dochterbedrijf van OVG, gaat samenwerken met het Zweedse Epicenter. Epicenter biedt een innovatie community die een eerste vestiging zal krijgen in Edge Olympic.

Edge gaat samen met het digitale innovatiehuis Epicenter bedrijfsruimtes en experiences aanbieden aan huurders van Edge Olympic. Dat gebouw aan de Fred Roeskesstraat in Amsterdam wordt momenteel door Edge herontwikkeld.

Edge Technologies zal toezien op de ontwikkeling en duurzaamheid van het gebouw en Epicenter gaat een unieke community voor zakelijke innovators, scale-ups en ondernemers opzetten. 

Ongeveer de helft van de verhuurbare ruimte van Edge Olympic zal worden beheerd door Epicenter. Dit innovatiecentrum zal het digitale infrastructuurplatform gebruiken om zijn leden in contact te brengen met evenementen, samenwerkingskansen en meer.

Sinds de oprichting in 2015 heeft Epicenter uit Stockholm een snel groeiende en bloeiende community met leden opgezet, die het delen van kennis en cocreatie als de basis van hun zakelijk succes beschouwen. De hub biedt laboratoria, een netwerk van 4000 leden en masterclasses, netwerkactiviteiten, industry summits, seminars en flexibele werkplekken. 

Smart City
Door high-tech, innovatie en bedrijfsgroei te combineren willen Edge Technologies en Epicenter Amsterdam naar voren schuiven als toonaangevende 'smart city' van de toekomst. Edge Olympic opent in mei 2018 zijn deuren voor de eerste huurders.

Edge Technologies is in januari 2018 uit moederbedrijf OVG van Coen van Oostrom ontstaan. Het nieuwe vastgoedtechnologiebedrijf wil de wereld verduurzamen met slimme gebouwen die nauwkeurig gegevens verzamelen om de ervaring van moderne werknemers én de milieuprestaties van gebouwen te verbeteren.

Frisse benadering
Coen van Oostrom: 'De manier waarop we werken verandert in rap tempo. Epicenter begrijpt dat en biedt een frisse benadering van innovatie die is toegespitst op samenwerking, leren en gemeenschapszin. Edge Technologies ontwikkelt gebouwen en producten die inspelen op de behoeften van de moderne werknemer. Epicenter zal onze werkzaamheden perfect aanvullen.'

Tot de leden van de Epicenter-community behoren onder meer grote ondernemingen als Microsoft, Google voor ondernemers, SEB, TeliaSonera, Edge Technologies, Merck, Volvo en internationale en digitale scale-ups als StarStable, Resolution Games en Fishbrain. Het bedrijf wil internationaal uitbreiden naar belangrijke digitale hotspots, waarbij Amsterdam hun eerste stap buiten Zweden wordt.

Patrick Mesterton, mede-oprichter en chief-executive van Epicenter: 'Onze community jaagt innovatie aan door middel van co-creatie tussen gevestigde internationals, snel groeiende digitale scale-ups en ondernemers. Edge Technologies beschikt over de ruimte, een focus op het welzijn van gebruikers en milieu en een indrukwekkend technologieplatform waarmee we onze leden een ongekende 'digital community experience' kunnen bieden.'

Foto 2: Jan Hein Tiedema, directeur Nederland van Edge Technology en Patrick Mesterton van Epicenter in Edge Olympic

Laatste nieuws

Evenementen