Woningproject Aan de Braassem gestart

Het college van de gemeente Kaag en Braassem heeft het startsein gegeven voor de eerste twee fasen van het project Aan de Braassem.

Het college van de gemeente Kaag en Braassem heeft het startsein gegeven voor de eerste twee fasen van het project Aan de Braassem.

Aan de Braassem is de nieuwe naam voor de gebiedsontwikkeling ten zuiden van het dorp Roelofarendsveen. De woonwijk, voor circa 1150 woningen, wordt ontwikkeld door Braassemerland vof, een samenwerkingsverband tussen de gemeente Kaag en Braassem, Bouwmaatschappij Verwelius en VolkerWessels Vastgoed.

De eerste twee fasen bestaan uit 180 woningen. Aan de Braassem kent een gevarieerd woningaanbod van sociale huurwoningen, rijwoningen en twee-onder-één kapwoningen tot kavels voor vrijstaande woningen. Het gebied is centraal gelegen in het Groene hart, tussen Amsterdam en Leiden. Het waterrijke karakter van de wijk zorgt ervoor dat veel woningen met hun tuin grenzen aan het water.

In ongeveer vier maanden tijd wordt het terrein van zes hectare grotendeels opgehoogd met zand. Dit is nodig omdat het gebied uit veengrond bestaat. De verwachting is dat in het vierde kwartaal van 2016 het gebied bouwrijp gemaakt kan worden zodat de bouw van de eerste woningen begin 2017 van start kan gaan. De verkoop van de eerste woningen start in de tweede helft van 2016.