Wonderwoods launching customer voor post-Covid kantoorconcept BNP

BNP Paribas Real Estate heeft in samenwerking met ontwerpbureau MMEK een nieuw huisvestingsprogramma ontwikkeld dat aansluit bij de eisen die vanwege Covid-19 worden gesteld. Launching customer is G&S Vastgoed dat het programma wil toepassen in Wonderwoods.

Het programma wordt Redefine; rethink the way we work genoemd.

Sinds maart dit jaar hebben organisaties maatregelen genomen op het gebied van ‘social distancing’ zoals het markeren van werkplekken, het plaatsen van route indicatoren op de vloeren en muren en het invoeren van hygiëne-protocollen. Toch blijft samenwerken in ruimtes met beperkte ventilatie of gerecyclede lucht een punt van zorg, ook als mensen 1,5 meter afstand houden. Bovendien speelt dit niet in op de veranderde kantoorbehoefte die is ontstaan als gevolg van het op afstand werken.

Redefine moet daarop wel een antwoord geven. MMEK is een ontwerpbureau met ervaring in de ontwikkeling van ziekenhuisomgevingen. In ontwerptrajecten voor zorgomgevingen wordt al langer rekening gehouden met bacteriën en virussen. Veel voorzieningen, materialen en maatregelen zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik in besmettelijke omgevingen. Deze medische en zorggerelateerde kennis op het gebied van ontwerp, wordt nu door BNP en MMEK op de kantoorontwikkelingen van G&S Vastgoed toegepast.

Dit nieuwe kantoorconcept zal samen met G&S Vastgoed doorontwikkeld worden voor Wonderwoods, een multifunctioneel vastgoedproject van G&S Vastgoed en KondorWessels Projecten dat na de zomer in aanbouw wordt genomen aan de Jaarbeursboulevard om de hoek met de Croeselaan in Utrecht. Wonderwoods moet daarmee de nieuwe standaard voor een gezond, toekomstbestendig en veilig kantoorhouden worden.

Jason Blackmore, G&S Vastgoed: ‘G&S Vastgoed heeft gekozen voor het verder door ontwikkelen van het Redefine programma in nieuwbouwontwikkeling Wonderwoods omdat het aansluit bij onze integrale visie ‘Serving the City’. Daarnaast sluit het aan bij onze ambitie om continue kennis te vergaren samen met experts en deze kennis weer te gebruiken om vroegtijdig uitdagingen te signaleren en daarvoor bijbehorende oplossingen te bedenken.’